عنوان : دكتر روانبخش: ایجاد تعامل بین رشته های مختلف توانبخشی یكی از اهداف این دانشكده است
 ۱۳۹۶/۰۲/۰۲

دکتر مجید روانبخش عضو هیات علمی، استادیار گروه فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز و دبیر علمی سمینار یکروزه برنامه جامع توانبخشی در کودکان مبتلا به اوتیسم گفت: برنامه اوتیسم یک برنامه جامع از رویکردهای رشته های مختلف توانبخشی در درمان بیماری اوتیسم است که با همکاری گروه نورولوژی، گروه روانپزشکی اطفال و دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز برنامه ریزی شده است.

وی ادامه داد: این برنامه دارای امتیاز آموزش مداوم می باشد که مخاطبین آن را بیشتر همکاران و دانشجویان رشته های مختلف توانبخشی از قبیل فیزیوتراپی، گفتار درمانی، کادر درمانی، شنوایی سنجی و مدیریت توانبخشی و همچنین پزشکان عمومی اعم از دانشجویان و یا همکاران که در سطح شهر اهواز مطب داشته و یا کار درمانی انجام می دهند، تشکیل می دهند که جزو برنامه های جامع به شمار می رود و طی آن می توان به یک رویکرد جامع و واحد در درمان بیماران اوتیسم از نظر توانبخشی رسید.

دبیر علمی سمینار یکروزه برنامه جامع توانبخشی در کودکان مبتلا به اوتیسم به سخنرانان برنامه اشاره کرد و گفت: دکتر مومن از گروه نورولوژی اطفال، دکتر تشکری از گروه روانپزشکی کودک و نوجوان، دکتر سلطانی و آقای رضایی از گروه گفتار درمانی، دکتر خیاط زاده و خانم جوادی پور از گروه کار درمانی، دکتر دلفی از گروه شنوایی سنجی و دکتر روانبخش از گروه فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز از سخنرانان برنامه می باشند.

وی با اشاره به بخش هایی از سمینار یکروزه اوتیسم بیان داشت: این برنامه شامل یک پنل و نمایش فیلم کوتاه آموزشی در مورد اوتیسم می باشد که نکات بالینی و بسیار کاربردی راجع به بیماری اوتیسم به سمع و نظر شرکت کنندگان می رسد.

روانبخش اظهار داشت: از مهرماه سال 95 و در آخرین چهارشنبه هر ماه، یک سمینار آموزشی جامع راجع به موضوعاتی که کلیه رشته های توانبخشی به صورت جامع در آن دخیل هستند و می توانند کار درمانی انجام دهند برگزار شده است.

استادیار گروه فیزیوتراپی دانشکده توانبخشی دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز راجع به برنامه های قبلی توضیح داد و تصریح کرد: برنامه های سال 95 از قبیل کنفرانس جامع سی پی و درمان های توانبخشی در بیماران سی پی در مهر ماه 95، بیماری پارکینسون در آبان ماه، بیماری ام اس در آذرماه، استروک در اسفند ماه  و همچنین اوتیسم در فروردین ماه 96 مجموعه سمینارهایی است که تا هم اکنون برگزار شده است.

وی به یکی از دغدغه های دانشکده توانبخشی اشاره کرد و گفت: ایجاد تعامل بین رشته های مختلف توانبخشی که در واقع سرفصلی برای تعامل بیشتر همه رشته های این مجموعه و سیستم های دیگر پزشکی خواهد شد، بخشی از دغدغه های این دانشکده است که رشته های مختلف نباید به شکل جزیره های جدا افتاده بیماران را بررسی کنند و اگر برخورد تیمی با بیماری ها را یاد بگیریم و همه رشته ها از رویکردهای مختلف رشته های گوناگون توانبخشی اطلاع داشته باشند، به نوعی کمک خواهد کرد که توانبخشی به طور کامل شناخته شده و تعریف شود و درمان های توانبخشی به دیگر سیستم های پزشکی سراسر دانشگاه هم معرفی شود تا کارآمدتر و مفیدتر واقع گردد.

روانبخش در پایان بیان داشت: استقبال از سمینار توسط همکاران دانشگاهی، قشر جوان و خصوصا دانشجویان سال های آخر رشته های توانبخشی بسیار خوب بوده است.